Головна » 2013 » Вересень » 3 » Як у Мені Королівство Нідерланди зустрічали
Як у Мені Королівство Нідерланди зустрічали
11:27
20 серпня 2013 року наші гості з Королівства Нідерланди, запрошені на традиційний фестивальний тиждень, присвячений Дню Незалежності України (“Київська Русь”, “Поліське коло”) вирушили в чергове турне по обміну культурними надбаннями до районного центру Чернігівщини міста Мени.
Про історію створення колективу “Зарянка”, її місіонерську місію по пропаганді російських та українських пісень, про чудовий репертуар голландського фольклору та його керівника Ірину Роспопову, вже багато інформації в газетах та на сайті обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв, тому повторюватися не стану. Хочеться наголосити на організації прийому шановних гостей привітним Менським краєм.
В просторій залі райдержадміністрації зібрались в повному складі працівники райдержадміністрації, районної ради, відділу культури, районного будинку культури та учнівська молодь євроклубів.
З гордістю за свій край і його досягнення дуже тепло і цікаво розповів голландцям перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Улянович Василенко, а далі естафету знайомства підхопили гості.
Невимушено, з гумором та цікавими коментарями звучали пісні голландською, російською та українською мовами. Живий супровід. І шквальні оплески, вдячних за таке чудо, глядачів.
Члени євроклубів, менська молодь отримали відповіді на запитання, що їх цікавили, фотографувались, обмінювалися сувенірами. На прощання з цією першою почесною аудиторією, просто, серед площі, всі гості разом з менськими солов’ями - спеціалістом райвідділу культури Бельченко Вірою Михайлівною та директором районного будинку культури Підлипською Наталією Кузьмівною, “грянули” українську народну пісню “Била мене мати”.
Далі – відвідування єдиного в Чернігівській області зоопарку та довга, з цікавими дорожніми пригодами, подорож до Блистави.
З історією церкви Різдва Богородиці, зі змістом кожної ікони та їх поневірянь в воєнні роки і за часів Радянської влади, нам розповів протоієрей Гавриленко Олексій Володимирович. Гості в храмі виконували духовні пісні на різних мовах. Душевно, хвилююче до сліз …
Далі нас зустрів голова сільської ради Мишкін Юрій Миколайович. Молода завзята людина, яка просто горить культурою і має такого ж енергійного та гостинного заступника Боюна Романа Олексійовича. Саме такою командою ми рушили до озера Зіньцеве, де на гостей чекали учасники художньої самодіяльності різних жанрів та фольклорний ансамбль “Сяйво” на чолі з керівником Мишкіною Надією Михайлівною та завідуючою районним відділом культури Лукаш Юлією Михайлівною.
Голоси фольклорного ансамблю Королівства Нідерланди “Зарянка” та Блиставицького “Сяйва” “зорею засяяли” в лісових просторах України, відлунням відгукуючись над озером Зіньцеве. 2-х годинний концерт в етнічних національних костюмах сторічної давності, з живим супроводом ! І неперевершена українська гостинність… Презентація української кухні з козаками, козачками, піснями, танцями та щирими, приязними зізнаннями людей, яких розділяють тисячі кілометрів, менталіт, мова, а єднає - саме культура.
На протязі всього шляху до Чернігова гості в захваті обговорювали гостинність менської землі, славили її таланти, дякували всіх хто причетний до організації зустрічі.

Матеріал підготувала
провідний методист ОНМЦКіМ
по роботі з дітьми та молоддю
П. І. Борщенко


















Фото автора



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 33 | Додав: Irina | Теги: голландці на Чернігівщині, Мена Чернігівський район, голландський фольклорний ансамбль З | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Переклад

Інформація

Календар

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук



Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Культурний простір

Вітаємо!

Сьогодні: іменинників немає

Статистика


Створити сайт безкоштовно

Rambler's Top100

О.Майшев © 2013 | Чернігівський обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв.